Technische installaties

Op het gebied van technische installaties zijn er vele uitdagingen. Het is een vakgebied dat steeds in ontwikkeling blijft. Er moet bijvoorbeeld voldoende frisse lucht een gebouw binnen komen om een prettig leefklimaat te realiseren, maar hinder ten gevolge van kou moet worden voorkomen. Een gebouw moet zonder extreem warm te worden wel aangenaam verwarmd kunnen worden. Het creëren van een goed geïsoleerde- en luchtdichte gebouwschil is van groot belang, maar de duurzaamheid en de energiezuinigheid van een gebouw worden in steeds grotere mate bepaald door de technische installaties. Elk plan kent weer nieuwe uitdagingen. Door ons geadviseerde projecten zijn zeer divers en variëren van kleinschalige dagverblijven tot basisscholen. Van woningen tot multifunctionele centra. En van nieuwbouw tot de herontwikkeling van een monumentaal pand. De uitdaging in elk bouwplan is naar onze mening gelegen in een goede en integrale samenwerking tussen alle betrokken partijen. Alleen dan is er een optimaal resultaat te behalen. Dit vertaalt zich in een prettig gebouw, waar mensen elkaar ontmoeten, waar mensen werken, leren of gewoon verblijven.

Geen techniek, is ook techniek
Steeds vaker wordt een gebouw of woonhuis voorzien van allerhande techniek. Die techniek is dan weer zo ingewikkeld dat er allerlei problemen ontstaan met de inregeling en het gebruik ervan. Gevolg: een peperdure gebouwinstallatie die in de praktijk niet werkt en een gebouw dat niet functioneert. In de hedendaagse bouwpraktijk lijkt het of men de basis beginselen van een goed en gezond gebouw maken enigszins is vergeten.
Ingenieursburo Ulehake begint bij de basis. Eerst concentreren op het bouwfysisch ontwerpen van een duurzaam en energiezuinig gebouw en daarna pas kijken wat je nog nodig hebt aan installaties. Een helder concept en een onafhankelijk en nuchter advies.
Graag zijn en blijven wij betrokken van start tot finish, oftewel van het eerste ontwerp tot na de ingebruikname. Wij horen namelijk ook graag dat de bewoners of gebruikers tevreden zijn met het behaalde eindresultaat.

Enkele werkzaamheden waarvoor u bij ons terecht kunt zijn:

  • Duurzame installatieconcepten
  • Werktuigbouwkundige installaties
  • Elektrotechnische installaties
  • STABU-bestekken
  • Energieprestatieberekeningen
  • EPA-advies
  • Toezicht
  • Directievoering