Over ons.

De ingenieurs, constructeurs en adviseurs van Ingenieursburo Ulehake zijn de schakel tussen wens en uitvoering. We helpen u bij de creatie van uw toekomstbestendig bouwwerk en zijn van meerwaarde in elke fase van het bouwproces. Van initiatief tot concept, van bestek tot realisatie. Samen werken wij met u aan de verwezenlijking van een veilig, comfortabel, economisch en milieutechnisch duurzaam project.

Wij zijn toekomstbestendig.

Wij dagen elkaar uit.

Wij borgen veiligheid.

Wij staan open voor verandering.

Wij begrijpen onze positie en die van onze klanten.

Onze Missie

Wij zijn een ingenieursburo dat wil bijdragen aan een
gezonde en vitale samenleving door gebouwen te
ontwerpen waar mensen veilig en comfortabel kunnen verblijven.

Onze Visie

Wij beogen niet het grootste Nederlandse ingenieursburo te zijn,
maar wel het beste bouwkundige adviesbureau met een sterke
focus op industriële projecten.

Waar zijn we goed in?

Met onze laagdrempelige multidisciplinaire organisatie helpen wij u uw plannen te realiseren. Samen met u vertalen we uw wens in een maakbaar ontwerp. Een traject dat we graag begeleiden van planvorming tot realisatie.

De historie van Ulehake.

1962

Na zijn opleiding Bouwkunde wordt Tiny Ulehake docent op de HTS in Den Bosch. Tiny Ulehake ziet echter een gat in de markt en besluit zijn eigen ingenieursburo op te richten vanuit zijn zolderkamer in het Brabantse Oss.

1970

In de jaren ’60 en ’70 groeit Ingenieursburo Ulehake uit tot een regionaal bekend adviesbureau voor bouwconstructies. Inmiddels is de zolderkamer ingeruild voor een kantoor.

1980

In de jaren ’80 treed Paul Ulehake, de zoon van de oprichter, toe tot het bedrijf en vormt samen met Jan van de Veerdonk de directie. Paul heeft grote belangstelling voor een opkomend specialisme in de bouw; de bouwfysica.

1995

Al snel wordt bouwfysica een aparte afdeling binnen het bedrijf en wordt deze verder uitgebouwd door de eerste medewerker, Reinier Vinken. Ook wordt BBT Bouwkundigen opgericht, dat later fuseert met Ingenieursburo Ulehake.

2012

Ulehake blijft groeien en Robbert-Jan Schakenraad en Martijn Crins treden toe tot de directie van het bedrijf. De huidige directie is daarmee een feit.

2017

Het ingenieursburo stelt haar strategie bij en besluit de focus te gaan leggen op industriële projecten en projecten waar de verschillende vakdisciplines van Ulehake samenkomen. De nieuwe strategie werpt zijn vruchten af en steeds meer klanten in de farmaceutische sector weten hun weg naar Ulehake te vinden.

2022

We bestaan in 2022 alweer 60 jaar.

Zestig jaar waarin we zijn uitgegroeid tot het multidisciplinaire adviesbureau dat we vandaag de dag zijn. Samen met u als opdrachtgever realiseerden we ook dit jaar weer veel mooie project. Variërend van productielocaties en cleanrooms voor de farmaceutische industrie tot complexe houtbouwprojecten en van woon-zorgcomplexen tot multifunctionele accommodaties. Projecten waar we stuk voor stuk trots op zijn!

Wij zijn ontwerpers voor een vitale samenleving. Wij zijn Ulehake.